Warp Optimist Meetup

Christer Fuglesang på Warp Meetup.

Warp Optimist Meetup ger tre talare i bästa TED-stil 11 minuter vardera om något de är optimistiska om. De får inte säga ett enda negativt ord!

Nästa Meetup

Tre talare om vad de är optimistiska om - och de får inte vara negativa!

Gå till eventet

En timme utan ett negativt ord!

Varje talare berättar i ett TED-liknande anförande i maximalt 11 minuter något de är optimistiska om. Och de får inte vara negativa.

I 60 minuter kommer vi bara fokusera på möjligheter. Problemformuleringarna lämnar vi hemma.

Warp Institute är en svensk stiftelse som kommer samla en miljon optimister i ett community, med syfte att få en bättre framtid att komma snabbare. Warp Optimist Meetup är till för att visa allt positivt som händer i världen.

Till detta premiärevent har vi tre väldigt spännande talare:

Birgitta Ohlsson är tidigare EU-minister, riksdagsledamot, utrikespolitiskt talesperson för Liberalerna och bästsäljande författare till boken Duktiga flickors revansch. Hon kommer visa positiva fakta om världen som ni inte hört tidigare.

Magnus Aschan är tidigare chefredaktör på Computer Sweden och TechWorld, numera driver han Teknikministeriet och är redaktör för Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp. Han har nyligen skrivit en rapport om den hälsorevolution vi står inför och kommer berätta hur ai-läkare dramatiskt kommer ändra vår hälsa.

Karin Nilsdotter är blivande astronaut, vd för Spaceport Sweden, medlem av Space Angels och Advisory Board för drönar och blockkedjeföretaget VIMANA, styrelseledamot i Rymdforum och är TEDx-talare. Hon är en svensk lysande stjärna i rymdbranschen. Karin kommer berätta om den positiva framtid där vi alla har möjlighet att bli rymdresenärer.

Efter eventet kommer du veta bättre vad som pågår inom tre intressanta områden – och garanterat känna dig mer pepp på världens utveckling.

Moderator för kvällen är Mathias Sundin, riksdagsledamot och medgrundare till Warp Institute och TEDx-talare. Han är mentor för XPRIZE Visioneers i Los Angeles och medlem av World Frontiers Forum vid Harvard & MIT. 2014 blev han världens första politiska kandidat att enbart ta emot i donationer i bitcoin. Han är även styrelseordförande i Blockchain AB.

Gå till eventet
Genomförda meetups

Googles Nicklas Lundblad – IT-politikens död

IT-politiken handlar om att använda och främja de möjligheter som digitaliseringen för med sig. Nicklas Lundblad pratar om dess död.

Johan Norberg – Framsteget och dess fiender

Om mänsklighetens viktigaste framsteg, varför ingen känner till dem och hur det hotar våra fortsatta framsteg.

Sam Manaberi – Nästan gratis energi

Under 2016 slogs flera världsrekord i lågt pris för solenergi, som nu är den billigaste energikällan i trettio länder.

Christer Fuglesang – The New Space Race

Rymden brukade bara vara något för globala supermakter, men inte längre.

Danica Kragic – Robotarna i våra liv

Robotar erbjuder många väldigt spännande möjligheter för oss människor. Danica Kragic är Sveriges ledande robotforskare och professor vid KTH.