Digitalisering är bara början

Hur vore det att kunna se in i framtiden?

Det går nu att se vad digitalisering gör med varor, tjänster och hela branscher, och vad vi ser är att digitaliseringen är bara början. När något blir digitaliserat ökar förändringstakten kraftigt och fem tydliga steg följer: Deceptive, Disruptive, Demonetized, Dematerialized och Democratized.

Den som inte hänger med kan gå en svår framtid till mötes, för utvecklingen går inte bara snabbt den går snabbare och snabbare. Det naturliga för oss människor är att tänka linjärt och tro att morgondagen kommer se ut nästan precis som gårdagen. Men den tekniska utvecklingen är inte linjär, den är exponentiell. Skillnaden på om du tar 30 linjära steg på en meter och 30 exponentiella steg är en miljard meter.

Blockbuster förstod alldeles för sent kraften i Netflix och gick i konkurs. Kodak uppfann digitalkameran, men satsade istället på kamerafilm och utkonkurrerades av Instagram. Förändringen kommer till alla branscher, men utgör inte bara ett hot. Nya möjligheter öppnas – för de som ser förändringen i tid och hinner agera på den.

För drygt 10 år sedan var en miljard människor online. Nu är det över 3,5 miljarder. Inom ett fåtal år kommer nästan hela mänskligheten ha tillgång till internet. Vi får tillgång till ännu fler idéer, ännu fler kunder, ännu mer information.

För att framgångsrikt kunna navigera i denna tid av enorm förändring krävs en förståelse om drivkrafterna bakom utvecklingen och ett nytt sätt att tänka.

Föreläsningen ger bland annat:

  • En grundläggande förståelse vad som driver den digitala utvecklingen och varför det går så snabbt.
  • Inblick i de tekniker som skapar stora förändringar: augmented reality, artificiell intelligens, virtual reality, självkörande bilar, drönare, 3D-printing, bitcoin, m.fl.
  • Ett mindset med fem tillvägagångssätt för att lyckas i en tid med accelererande förändringshastighet.

Föreläsningen passar bra till:

  • Strategimöte i styrelse eller företagsledning.
  • Personalkonferens.
  • Branschdagar.
Sagt om föreläsningen

Med stark tilltro till framtiden levereras en insiktsfull presentation om accelererande förändringsprocesser utifrån evidens från andra branscher och företag.

– Helena Olsson, Chef stadsutveckling och samhälle, Fastighetsägarna

Stort tack för en mycket givande och tänkvärd föreläsning om hur framtiden kan komma att se ut och hur snabbt den kommer, det gav en hel del nya tankebanor som är värdefulla att ta med in i kommande strategiarbeten.

– Mikael Edeslätt, Handelskammarens Styrelsegrupp
Föreläsare

Mathias Sundin

Mathias är medgrundare och ordförande i Warp Institute, riksdagsledamot, TEDx-talare och internationell key note-talare.

Läs mer om Mathias
Boka

För att boka Digitalsering är bara början, kontakta oss på hello@warpinstitute.org. Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får ni snabba svar och utifrån det tar vi sen ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.