Föreläsning: Digitalisering i offentlig sektor

Digital revolution i offentlig sektor

Digitaliseringen påverkar kommun, landsting, regioner och myndigheter minst lika mycket som företagen. Och precis som för företagen är digitaliseringen bara början – nu kommer resten.

I denna föreläsning går vi igenom varför den digitala utvecklingen går så snabbt och varför den accelererar. Hur lätt det är att missbedöma hastigheten, satsa på fel teknik och ställa om sin verksamhet för sent.

Vi pratar om vad som händer med något som blir digitalt. Hur det kommer in i en exponentiell utvecklingstakt och efter ett tag blir nästan gratis.

Den digitala revolutionen öppnar stora möjligheter för offentlig sektor. Artificiell intelligens kan skapa bättre beslutsunderlag inom allt från sjukvård till bygglov. Robotar kan vara en hjälp i äldreomsorg. Augmented reality har stor pedagogisk potential i skolan, och kan vara ett bra hjälpmedel vid stadsplanering. Blockkedjor kan säkra information, som exempelvis Lantmäteriet nu utvecklar.

Vi tittar på dessa tekniker och flera andra, som drönare, 3D-printing, självkörande fordon, m.m.

Digitalisering och det som följer efter är inget nödvändigt ont, det är en chans till bättre service för medborgarna och enklare vardag för medarbetarna.

Vi visar också hur ni kan jobba för att förstå och använda er av de digitala verktygen i er vardag.

Föreläsningen ger bland annat:

  • Grundläggande förståelse för hur snabb den digitala utvecklingen är.
  • Inblick i de stora möjligheter som öppnas för offentlig sektor.
  • Guide till hur ni använder digitala verktyg i vardagen.

Passar bra till:

  • Ledningsgrupp för myndighet, kommun eller landsting.
  • Utvecklings- och fortbildningsdagar.
  • Personalkonferens.
  • Bra både för liten och stor kommun eller myndighet.

Föreläsare Mathias Sundin

Mathias Sundin är riksdagsledamot och skattepolitisk talesperson för Liberalerna och har varit ekonomisk-politisk talesperson. Tidigare har han varit fritidspolitiker och kommunalråd i Norrköping elva år.

Mathias är en XPRIZE Visioneer som ingår i ekosystemet kring Singularity University i Silicon Valley och är del av juryn som utvärderar nya idéer till pristävlingar. Han är också medlem av World Frontiers Forum vid Harvard och MIT.

2016 medgrundade han Warp Institute och är ordförande i stiftelsen.

Omdömen

“En inspirerande resa in i den digitala framtidens möjligheter och utmaningar.”

– Robert Bredberg, kommunchef Åtvidaberg.

 

Så bokar du föreläsningen

Det ska vara enkelt och smidigt att boka hos oss. Steg ett är att skicka en förfrågan via formuläret nedan eller till contact@warpinstitute.org. Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får du snabbt svar och sen tar vi ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.

 

Förfrågan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.