Föreläsning Digitalisering är bara början

Föreläsning: Digitalisering är bara början


Hur vore det att kunna se in i framtiden?

Det går nu att se vad digitalisering gör med varor, tjänster och hela branscher, och vad vi ser är att digitaliseringen är bara början. När något blir digitaliserat ökar förändringstakten kraftigt och fem tydliga steg följer: Deceptive, Disruptive, Demonetized, Dematerialized och Democratized.

Den som inte hänger med kan gå en svår framtid till mötes, för utvecklingen går inte bara snabbt den går snabbare och snabbare. Det naturliga för oss människor är att tänka linjärt och tro att morgondagen kommer se ut nästan precis som gårdagen. Men den tekniska utvecklingen är inte linjär, den är exponentiell. Skillnaden på om du tar 30 linjära steg på en meter och 30 exponentiella steg är en miljard meter.

Blockbuster förstod alldeles för sent kraften i Netflix och gick i konkurs. Kodak uppfann digitalkameran, men satsade istället på kamerafilm och utkonkurrerades av Instagram. Förändringen kommer till alla branscher, men utgör inte bara ett hot. Nya möjligheter öppnas – för de som ser förändringen i tid och hinner agera på den.

För drygt 10 år sedan var en miljard människor online. Nu är det över 3,5 miljarder. Inom ett fåtal år kommer nästan hela mänskligheten ha tillgång till internet. Vi får tillgång till ännu fler idéer, ännu fler kunder, ännu mer information.

För att framgångsrikt kunna navigera i denna tid av enorm förändring krävs en förståelse om drivkrafterna bakom utvecklingen och ett nytt sätt att tänka.

Föreläsningen ger bland annat

  • En grundläggande förståelse vad som driver den digitala utvecklingen och varför det går så snabbt.
  • Inblick i de tekniker som skapar stora förändringar: augmented reality, artificiell intelligens, virtual reality, självkörande bilar, drönare, 3D-printing, bitcoin, m.fl
  • Ett mindset med fem tillvägagångssätt för att lyckas i en tid med accelererande förändringshastighet.


Föreläsningen passar bra till

  • Strategimöte i styrelse eller företagsledning.
  • Personalkonferens.
  • Branschdagar

Sagt om föreläsningen

”Med stark tilltro till framtiden levereras en insiktsfull presentation om accelererande förändringsprocesser utifrån evidens från andra branscher och företag” – Helena Olsson, Chef stadsutveckling och samhälle, Fastighetsägarna

”Stort tack för en mycket givande och tänkvärd föreläsning om hur framtiden kan komma att se ut och hur snabbt den kommer, det gav en hel del nya tankebanor som är värdefulla att ta med in i kommande strategiarbeten”,  Mikael Edeslätt, Handelskammarens Styrelsegrupp.

Föreläsare Patrik Nyström

Patrik Nyström är medgrundare till Warp Institute, en stiftelse med syfte att utbilda och inspirera människor att ta tillvara på möjligheterna med ny teknik, samt initiativtagare till facebookgruppen “Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp” Han var med i förändringen av finansbranschen och var en av de första anställda på Avanza Bank och slutade som försäljningschef på det börsnoterade bolaget.

Patrik har vidare haft ledande positioner inom finans och kommunikation och är idag rådgivare åt riskkapitalbolag och startupföretag. Patrik är en erfaren föreläsare inom digitalisering och närliggande ämnen. Han har bland annat föreläst flertalet gånger på Sveriges riksdag.

Så bokar du föreläsningen Digitalisering är bara början

Det ska vara enkelt och smidigt att boka hos oss. Steg ett är att skicka en förfrågan via formuläret nedan eller till contact@warpinsitute.org Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får ni snabba svar och utifrån det tar vi sen ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.