Föreläsning: Blockchain förändrar världen

Blockchain förändrar världen

Grundkurs i blockkedjor och bitcoin.

Blockchain är en lika betydelsefull utveckling som persondatorn och internet, menar Marc Andreessen, som utvecklade världen första webbläsare Mosaic och sedan grundade Netscape.

I 600 år har vi haft ett finanssystem som bygger på att vi litar på att bankerna håller reda på våra pengar. Ett system som bygger på förtroende för centraliserade institutioner.

När Bitcoin lanserades 2009 fick vi för första gången ett system som bygger på decentraliserat förtroende, där du inte behöver lita på en viss bank, utan på styrkan i ett nätverk som ingen enskild aktör kontrollerar eller kan manipulera.

Bitcoin var den första – och fortfarande den största – versionen av en blockkedja, men nu kommer både hundratals digitala valutor och tusentals andra användningsområden för blockkedjor.

Blockkedjor påverkar inte bara den finansiella världen, utan går in på alla områden: Offentlig sektor, företag, myndigheter, enskilda teknikområden, etc.

Innehåll i föreläsningen:

  • Historien om bitcoin och vad blockchain är och fungerar.
  • Vilka olika sorters blockkedjor som finns och vad de kan användas till.
  • Blockchains påverkan på världen.
  • Initial Coin Offerings (ICO:s) och framtiden för blockkedjor och digitala valutor.

Föreläsningen passar bra till

  • Strategimöte i styrelse eller företagsledning.
  • Personalkonferens.
  • Branschdagar.

Föreläsare
Mathias Sundin, världens första politiker att finansiera sin kampanj enbart med bitcoin. Idag ordförande för Sveriges första och största bitcoinföretag. Riksdagsledamot och skattepolitisk talesperson och f.d. ekonomisk-politisk talesperson. Tidigare kommunalråd i Norrköping.

Mathias är en XPRIZE Visioneer som ingår i ekosystemet kring Singularity University i Silicon Valley och är del av juryn som utvärderar nya idéer till pristävlingar. Han är också medlem av World Frontiers Forum vid Harvard och MIT.

Så bokar du föreläsningen “Blockchain förändrar världen”

Det ska vara enkelt och smidigt att boka hos oss. Steg ett är att skicka en förfrågan via formuläret nedan eller till contact@warpinsitute.org. Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får ni snabba svar och utifrån det tar vi sen ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.