Föreläsning: Artificiell intelligens

Människa och maskin – artificiell intelligens

Baskunskaper om ai – vad är det och hur kan vi använda det i vårt företag, myndighet eller organisation?

Google är nu “ai first”, istället för “mobile first”. Microsofts största satsning någonsin är på ai – vilket också är världens största ai-satsning. IBM:s ai Watson räddade nyligen livet på en kvinna med cancer – och ses som företagets största framtidshopp.

Vi berättar historien om hur IBM slog schackvärldsmästaren Garry Kasparov, senare vann Jeopardy och har gjort ai till ett av sina största affärsområden. Hur Google vann över världsmästaren i det oerhört komplexa brädspelet Go och hur deras ai nu lär sig på egen hand mycket snabbare än genom att ta hjälp av människan.

Vi visar hur människan + maskin hittills är en oslagbar kombination och hur den mänskliga intelligensen utvecklas ihop med den artificiella.

Artificiell intelligens ger oss verktyg att lösa några av mänsklighetens största problem och öppna stora nya möjligheter. Men också hjälpa oss lösa problem i vardagen, som allt från att hantera bygglov till att sköta energisystem.

Innehåll i föreläsningen

  • Grundkurs i ai – vad det är och hur det har utvecklats.
  • Hur företag, organisationer och myndigheter kan använda ai.
  • Hur fungerar människa och maskin ihop och hur människans intelligens öka med ai.
  • Är ai nästa steg i mänsklighetens utveckling?

Passar bra till

  • Inspirationsföreläsning på personalkonferens.
  • Branschdagar.
  • Samverkanskonferens.
  • Nätverksträff

Föreläsare Patrik Nyström

Patrik Nyström är medgrundare till Warp Institute, en stiftelse med syfte att utbilda och inspirera människor att ta tillvara på möjligheterna med ny teknik, samt initiativtagare till facebookgruppen “Sveriges mest optimistiska Facebookgrupp” Han var med i förändringen av finansbranschen och var en av de första anställda på Avanza Bank och slutade som försäljningschef på det börsnoterade bolaget.

Patrik har vidare haft ledande positioner inom finans och kommunikation och är idag rådgivare åt riskkapitalbolag och startupföretag. Patrik är en erfaren föreläsare och har bland annat föreläst flertalet gånger på Sveriges riksdag.

Så bokar du föreläsningen

Det ska vara enkelt och smidigt att boka hos oss. Steg ett är att skicka en förfrågan via formuläret nedan eller till contact@warpinstitute.org. Har ni inte valt datum ännu är möjligheten större att vi kan, men oavsett får du snabbt svar och sen tar vi ett samtal och kommer överens om allt det praktiska.

 

Förfrågan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.